top of page

TotSonCamins

La música a l'abast de tothom
 

TotSonCamins és la branca social de La Batuescola que enfoca la seva activitat en aquells grups que es troben en situació de vulnerabilitat social. D'acord amb la línia pedagògica de la Batuescola, practiquem la percussió com a una eina de transformació personal, comunitària i social.

 

Actualment TotSonCamins desenvolupa la seva tasca per projectes concrets, treballant en xarxa amb altres entitats del tercer sector. Gràcies al voluntariat i als projectes d'autogestió desenvolupem tallers al Centre Obert de Sant Cugat i al Taller Jeroni de Moragas. També realitzem un projecte a l'escola Joan Salvat Papasseit de Mollet del Vallès.
 

La percussió en grup com a eina per a la transformació social
 

Partint de la pròpia experiència i de projectes referents d’intervenció social a través de la percussió, concebem aquesta com a una eina de transformació social i personal.

 

El seu potencial pedagògic ens permet treballar no només a nivell comunitari, sinó, a més a més, a un nivell personal i grupal. Per cada individu, doncs, suposa l’adquisició i l’enfortiment de tot un seguit de valors, competències, habilitats i coneixements que ajuden al desenvolupament integral de la persona. A la mateixa vegada, esdevé un vehicle per a l’expressió i la canalització d’emocions on, a més a més, el cos esdevé un instrument d’expressió artística.

 

Per altra banda, entenem la percussió com a un element socialitzador, tant vers el grup – enfortint el sentiment de pertinença o vincle a partir de valors com el respecte, el compromís, la responsabilitat, etc. – com vers la comunitat. En aquest sentit, la confiança i l’autoestima del grup i de cadascun dels seus membres es veu incrementada quan hi ha un reconeixement social vers allò que s’està construint tant com a grup com des de cada individualitat. Des d’aquesta perspectiva holística, TotSonCamins valora la oportunitat que suposa intervenir, mitjançant la percussió, en àmbits de vulnerabilitat.

vols fer-te
voluntari/a?

 

escriu-nos a totsoncamins@labatuescola.cat

bottom of page